DMI: Regnen kommer først sidst på ugen

Ugen byder på en masse solskin og minimale byger. Men det vender til vådere vejr i næste uge.

Det bliver en tør og solrig uge, hvor vinden er mild og temperaturerne er høje, lyder meldingen fra vagthavende meteorolog ved DMI, Mette Tilgaard Zhang.

"I dag er det tørt og solrigt uden særligt meget vind og 27 graders varme. Lokalt kan det være lidt køligere ved kysterne med pålandsvind", siger vagthavende.

Ugen er generelt noget varmere end normalt, og torsdag får temperaturen endda et nøk op til 28 grader nogle steder i landet. I slutningen af ugen hen mod fredag og weekenden bliver højtrykket svækket, og det betyder flere skyer og lette byger.

"Fredag kan vi ikke udelukke, at der lokalt dannes en lille byge om eftermiddagen. Den største risiko for det er den vestlige del af landet, dog ligger temperaturerne stadig oppe på 22-23 grader", siger Mette Tilgaard Zhang.

Næste uge bliver en smule mere våd

Natten mellem lørdag og søndag dannes en front, som presser vestfra og skubber både torden, regn og byger ind over landet med 11-18 mm nedbør, der er ujævnt fordelt og mest mod vest. Temperaturen begynder også at dale i løbet af søndagen, hvor vi kan komme ned på 20 grader. 

"Mandag er temperaturerne heller ikke så prangende - de kommer ned på 17-22 grader,og det bliver en dag med drivende skyer, kig til solen og byger indimellem", siger vagthavende meteorolog.

Uge 27 får et lavtryk med fronter og byger, der bevæger sig indover landet fra vest med enkelte højtryksrygge, der kan forskydes op over Danmark.

Temperaturerne ligger generelt mellem 16 og 22 grader, og bygerne kan give 16-20 mm vand - lokalt endda mere, fordi fronter og byger kan give en del nedbør på kort tid, lyder meldingen fra DMIs langtidsmeteorolog Lisette Grenbom.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle