DMI: Tør og solrig slutning på juli - vådere start på august

Når det har regnet af onsdag, vil juli runde af med tørvejr, solskin og op til 26 graders varme.

Vi skal lige have overstået lidt mere ustadigt vejr tirsdag og onsdag, hvor det vil være skyet med byger hist og her. I følge vagtchef i DMI, Klaus Larsen, er det dog mest den nordlige del af landet, der får regnen i disse dage.

Fra torsdag vender det så mod mere tørvejr for alle.

"Det kommer til at stabilisere sig en smule med et svagt højtryk, der giver solskin og tørvejr fra torsdag. Når vi kommer frem til lørdag vil temperaturerne komme helt op på 26 grader", siger vagtchefen.

Indtil torsdag bliver det blæsende med en frisk til stedvis hård vind. Men fra torsdag skifter det og bliver svag til jævn vind.

Vinden er generelt vestlig, men skifter til en sydlig retning på lørdag, hvilket også forklarer de varmere temperaturer, der rammer os, forklarer Klaus Larsen. 

"Sent lørdag eller tidligt søndag skifter vejret dog igen og bliver med byger og regn", siger vagtchefen.

Blandet start på august

Uge 32 vil være præget af en svag vestlig strømning med enkelte byger over landet.

Midt på ugen kommer der et svagt højtryk, som sørger for ophold i regnen og i stedet giver os en enkelt dag med 25 grader, forklarer langtidsmeteorolog ved DMI, Martin Lindberg.

"Herefter kommer der en kold front ind over med regn og byger, hvor temperaturerne vil ligge på normalen eller lidt under", siger Martin Lindberg.

Temperaturerne kommer i dagstimerne til at ligge mellem 16 og 22 grader.

Den gennemsnitlige nedbørsmængde for august er vurderet til 17 mm per uge på landsplan, lyder det fra langtidsmeteorologen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle