DMI: Vejret bliver mildt og uden hård frost hen over julen

Der er ikke ret stor sandsynlighed for, at der bliver hvid jul i år. Til gengæld holder frosten sig også væk, og meterologerne lover, at de næste par uger byder på mindre vand.

Der skal i hvert fald to ingredienser til sne: frostgrader og nedbør, og begge dele ser ud til at være lidt af en mangelvare de kommende uger.

Det fortæller langtidsmeterolog Steen Hermansen fra DMI til landbrugsavisen.dk.

"Vi får slet ikke nogen former for vintervejr, de kommende uger. Der vil komme lidt stedvis nattefrost, men ingen dagsfrost, og det vil ikke gå ret meget i jorden. Der er ingen tegn på, at der vil komme større snevejr", siger Steen Hermansen fra DMI og fortsætter:

"Dermed har jeg også næsten aflyst den hvide jul".

Hvor nogen nok står skuffede tilbage, og stadig krydser fingre for, at der kan nå at falde sne før jul, er andre nok mere tilfredse med udsigten til et mildt og mere tørt vejr henover årsskiftet.

"Vi får stadig regnvejr og fronter, men jeg kan nok til glæde for de fleste landmænd sige, at det ikke bliver lige så vådt, som det har været", siger Steen Hermansen.

Temperaturerne kommer typisk til at ligge mellem 3 og 7 plusgrader henover julen.

Det er hvid jul, hvis 90 procent af landet skal være dækket af en halv centimeter sne klokken 16 juleaftensdag.

Sidste år blev julen hvid visse steder i landet. Blandt andet lå der sne nogle steder lokalt i Nordjylland, nord for København i Søborg og i Olsker på Bornholm. Sidste der var en landsdækkende hvid jul var i 2010.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle