DMI: Vi får sensommer i næste uge

Oven på en våd afslutning på indeværende uge kan hele landet se frem til nogle gode sensommerdage i begyndelsen af næste uge med op til 25 grader.

Selvom vi er godt i gang med årets første efterårsmåned, hvor vi allerede har fået en del regn, så kan vi alligevel se frem til nogle gode sensommerdage i begyndelsen af næste uge.

"Efteråret bliver lige afbrudt af et sommerligt pust i næste uge, hvor det ser ud til, at vi får et vejr domineret af et højtryk. Det gør, at vi godt kan komme op på 25 grader lokalt", siger langtidsmeteorolog i DMI, Mette Zhang.

Det er usikkert, hvor længe sensommeren varer, men et forsigtigt bud fra langtidsmeteorologen er, at det formentlig begynder at vende igen midt på ugen. Det giver en lidt køligere strømning med temperaturer mellem 14 og 20 grader, mens der falder 7-12 mm regn i løbet af ugen.

Havvandet er stadig lunt

I uge 39 kommer højtrykket fra ugen før til at forskyde sig vestpå, og i stedet kommer der et lavtryk ned mod landet, fortæller Mette Zhang.

Det giver dagtemperaturer på 13-18 grader og nedbørsmængder på 14-20 mm fordelt over ugen. Nogle dage kan vi dog være heldige og runde de 20 graders varme, mens nattetemperaturerne kommer til at ligge på 5-12 grader.

"Vejret er lidt varmere end normalt for årstiden, mens blæst og mængden af fronter med byger er helt normalt for vores vejr. Havvandet er relativt lunt for årstiden, hvilket også giver lidt lunere temperaturer", siger langtidsmeteorologen.

Op til 17 mm regn

Inden vi kommer frem til lidt mere tørt vejr, skal vi igennem indeværende uge, som er en blanding af sol og nedbørsmængder på 10-17 mm.

"Der ligger en kraftig vestlig strømning med skyer- og regnområder, der passerer landet som perler på en snor. Det kører ugen ud, uden at vi får de helt store nedbørsmængder ud af det", siger vagtchef i DMI, Frank Nielsen.

På lørdag passerer en front med regn, som starter i Jylland og i løbet af dagen bevæger sig østpå og til Bornholm. Natten til søndag rammer bygerne igen, men aftager i løbet af dagen, siger vagtchefen.

"Der kommer også lidt køligere luft indover om søndagen, men som solen i løbet af dagen bryder igennem, så nærmer vi os hurtigt 19-20 grader igen", siger Frank Nielsen.

Et godt råd fra DMI er derfor, at vi de næste par uger skal iklæde os både regnjakke og solbriller.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle