Donationer redder bisonfarm fra corona-krise

Ditlevsdal Bisonfarm på Fyn får ingen hjælpepakker - de er nemlig hverken en zoo, restaurant eller butik.

Som så meget andet har Ditlevsdal Bisonfarm på Fyn haft lukket i marts og april grundet covid-19. Alt fra rundture, restaurantbesøg og udlejning af stedets festlokaler blev derfor aflyst.

Da hele hans forretning er samlet i ét firma, var der ingen hjælpepakker at hente, og farmens økonomi stod til at brase sammen. Derfor spurgte ejer Niels Henrik Ove i stedet offentligheden om hjælp i et opslag på Facebook. Det skriver TV2 Fyn.

"Manglen på økonomisk støtte sætter os og ikke mindst bisonokserne i en alvorlig og trist situation. Vi har fra 10. juni ikke flere penge til betaling af foderomkostninger, og er i værste tilfælde nødt til at nedslagte halvdelen af vores besætning", skriver Niels Henrik Ove i sit opslag på Facebook.

Kun tre timer efter opslaget blev delt, havde gavmilde borgere doneret 168.000 kroner til bisonfarmen. Det er meget rørende, siger Niels Henrik Ove til TV2 Fyn.

Alene foder til bisonokserne udgør en fast månedlig udgift på mellem 125.000 og 150.000 kroner, som erhvervsstyrelsen ikke vil dække.

Emneord

coronavirus

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle