DR afviser kritik af dækning af Rigsrevisionsrapport

DR er ikke enige i Landbrug & Fødevarers kritik af kanalens dækning af Rigsrevisonens kritik af kontrollen med dispensationer til pesticider.

Fredag kritiserede Morten Høyer, direktør i Landbrug & Fødevarer, DRs dækning af Rigsrevisionens kritik af pesticidkontrollen med artiklen:

"Ministerie får stor kritik for pesticidkontrol af vores vand: Se om dit drikkevand er berørt".

Morten Høyer mener ikke, at kritikken har noget at gøre med fund af pesticider i drikkevand og mener, at DR giver et misvisende billede af, hvad kritikken handler om. 

"Det er ikke fordi det kommer bag på mig, men alligevel bliver jeg stærkt forarget, når jeg ser hvordan DR dækker Rigsrevisionens kritik af dispensationer til pesticider. DR sniger lige et kort ind over fund af pesticider i drikkevand i artiklen, men det har bare intet med den aktuelle sag at gøre. Den sag handler om dispensationer og ikke om fund i grundvandet", siger Morten Høyer, direktør for politik og kommunikation hos Landbrug og Fødevarer.

Men DR er ikke enig i Morten Høyers kritik.

"DR deler ikke den opfattelse, at Rigsrevisionens undersøgelse kun skulle handle om dispensationer uden nogen sammenhæng med pesticider og grundvand. De seneste års mange nye fund af pesticider i grundvandet er netop baggrunden for, at Rigsrevisionen åbnede en undersøgelse af forvaltningen på området. Det fremgår tydeligt af forarbejdet til undersøgelsen, som DR har aktindsigt i, samt af den færdige undersøgelse fra Rigsrevisionen. Derfor er et kort over de mange pesticidfund en væsentlig oplysning, vi leverer til læserne", siger Morten Stamm Mikkelsen, chef for Indland Vest, DR Nyheder.

Han mener, at DR klæder læserne på til at forstå baggrunden for kritikken.

"Når vi bringer opgørelsen over de mange fund af pesticider, så er det for at klæde læserne bedre på til at kunne forholde sig til det emne, som Rigsrevisionen har beskæftiget sig med. Og jeg kan i øvrigt konstatere, at Rigsrevisionen og Statsrevisorerne på samme måde har fundet det relevant at bringe opgørelser over pesticidfund. Blandt andet kan man i rapporten fra Rigsrevisionen læse om to konkrete stoffer, som myndighederne har været advaret om i årevis, men som sidenhen er fundet i henholdsvis 26 procent og 31 procent af de undersøgte vandboringer", siger Morten Stamm Mikkelsen. 

Morten Stamm Mikkelsen henviser desuden til at i konklusionen lyder kritikken fra Rigsrevisionen desuden:

”Rigsrevisionen vurderer, at Miljø- og Fødevareministeriets overvågning af grundvandet og forvaltning af dispensationer til pesticidmidler har været kritisabel. Konsekvensen er en risiko for forurening af miljø og grundvand, som i sidste ende kan udgøre en risiko for vandforbrugernes sundhed.”

Link til Rigrevisionens rapport. 

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle