DR svarer L&F: MRSA er relevant at dække

DR-redaktør afviser at have skarptvinklet artikel om britisk fokus på MRSA i danske svin.

I en pressemeddelelse kritiserede Landbrug & Fødevarer tidligere i dag, tirsdag, DR for at have publiceret en historie om britisk fokus på MRSA med fejl.

Landbrug & Fødevarer-direktør Flemming Nør-Pedersen sagde, at han havde indtrykket af, at DR "har mere travlt med at skubbe en sag i én bestemt retning i stedet for at have styr på fakta."

Poul-Erik Heilbuth, redaktør, DR Fakta, svarer i en email, at de har "præciseret artiklen", og at de dækker MRSA, fordi det er vigtigt.

"Med indkaldelse til flere samråd om husdyr-MRSA samt en snarlig redegørelse fra Fødevarestyrelsen om samme, er husdyr-MRSA i høj grad på den politiske dagsorden i Danmark. Derfor er det også relevant for DR's brugere, når et toneangivende britisk medie samtidig vælger at sætte fokus på netop husdyr-MRSA og import af danske svin. Som med al journalistik i DR skal også fakta i citathistorier være korrekte. Derfor har DR også præciseret artiklen, så det står klart, at ønsket om at forhindre spredning af husdyr-MRSA fra lande som Danmark kommer fra britiske eksperter samt fra en Labour-politiker," svarer Poul-Erik Heilbuth.

Landbrugsavisen.dk har derudover spurgt DR:

Man får et indtryk af, at der er et massivt, britiske ønske om at forbyde import af danske svin. Flere andre medier har bragt lignende overskrifter, hvor læseren kunne få et indtryk af, at det er et generelt, britiske ønske om at stoppe import af danske svin. Der er kun dækning for, at en enkelt labour-politiker ønsker, at ”regeringen skal handle”. Hvordan har I det med, at artiklen på denne måde kan misforstås? Har I vinklet for skarpt?

Dette afviser Poul-Erik Heilbuth:

"Landbrugsavisens præmis er ikke korrekt. Artiklen på dr.dk refererer en række citater og oplysninger fra artikler i The Guardian og The Bureau of Investigative Journalism. Foruden et citat fra Labours tidligere skyggeminister på fødevareområdet refererer DR også professor på City University i London, Tim Lang, for ønsket om at stramme op for reglerne for import af dyr. Desuden udtrykker yderligere en ekspert i The Guardian samme holdning," svarer Poul-Erik Heilbuth.

Poul-Erik Heilbuth svarer desuden på flere af L&F's øvrige kritikpunkter. Dem kan du læse i artiklen her punkt for punkt.

 

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle