Drama i Tyskland: Slagterier og producentforening uenige om prisretning for grise

Noteringen for tyske smågrise er officielt igen 24 euro, men slagterierne benytter i tiden huspriser på slagtesvin, som de mener er for dyre.

På overfladen ser alt roligt ud med en fortsættelse af smågrisenoteringen hos den tyske omsætterorganisation VEZG, der igen er fastsat til 24 euro for en 25 kg-gris.

Men Danske Svineproducenter melder i en markedsorientering om, at der er konflikt mellem på den ene side de store tyske slagterier anført af Tönnies, der mener, det aktuelle kødmarked er skuffende og priserne er faldende for grisekød, og på den anden side den tyske producentforening ISN, der mener, det tyske slagtesvinemarked er i balance, og at noteringen for slagtesvin sandsynligvis vil stige i den nærmeste fremtid i tak med et faldende udbud af slagteklare grise.

"Den tyske omsætterorganisation VEZG prøvede at finde en kompromisløsning i onsdags, idet organisationen holdt fast i den tyske slagtesvinenotering på 1,23 euro pr. kg. Tönnies' reaktion var kompromisløs, idet slagteriet ikke bare holdt fat i sin huspris på 1,20 euro pr. kg, men sænkede den endda til 1,17 euro pr. kg", anfører Markus Fiebelkorn, der er markedsanalytiker hos Danske Svineproducenter.

Ned i den kogende gryde er også kommet et ekstra krydderi i form af udbrud af afrikansk svinepest i den nordvestlige region Piemonte i Italien som giver ekstra usikkerhed og ifølge Markus Fiebelkorn påvirker smågrisemarkedet:

"Som det er typisk for sæsonen, er udbuddet på smågrisemarked lille, og smågrise kan p.t. afsættes uden problemer. Imidlertid mangler der tydelige impulser fra kød og slagtesvinemarked før vi vil se en større prisstigning".

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle