Driftsleder: Landbrugsskoler må stramme op

Det er for nemt at blive landmand, mener Rasmus Halling Rasmussen.

Landbrugsskolerne må stramme op.

Sådan lyder det fra Rasmus Halling Rasmussen, der i en alder af blot 32 år har været driftsleder på flere større svinebrug på Sjælland.

I dag er han driftsleder hos Bakkegården med 740 søer og fire ansatte.

”At finde folk er eddername' svært. Det er ikke så længe siden, vi slog en stilling op her. Vi slog den op to gange i løbet af 14 dage. Vi fik nul henvendelser. Det er vildt i et land, hvor der skal forestille at være arbejdsløshed,” siger Rasmus Halling Rasmussen.

Han mener desuden, at der er mange brodne kar: Folk der ikke går nok op i dyrene.

Når landbrugsuddannelserne er steder, hvor alle kan komme ind og bestå, så får driftslederne medarbejdere ud, der burde være færdigbagte, men som ikke har forstand på basal dyrevelfærd, lyder det fra Rasmus Halling Rasmussen.

"Det er for nemt at blive landmand. Ingen dumper. Man skal ingenting kunne for at få en landmandsuddannelse. Det synes jeg er forkert. Der burde være nogle krav. Du skal vide nogle ting. Du skal bestå nogle ting. Selvfølgelig er der i dag nogle eksamener, du skal bestå, men du bliver virkelig hjulpet godt igennem, men skolerne har selvfølgelig også selv en interesse i at få folk igennem," siger han.

Desuden er landbrugsskolerne for slappe., mener han.

"Jeg synes, at det er mærkelig alkoholpolitik, at man må drikke alle ugens dage på landbrugsuddannelserne. Hvis man starter som 16-årig på landbrugsskoleuddannelsen, og så kommer man op på skolen, og så drikkes der bare hele tiden. Jeg kan slet ikke forstå, at man tillader det," siger han.

Konflikt mod landmand: Nu henter Arla ikke mælken 17. december · 08:32

Det er et problem, at man i folkeskolen får serveret to veje: Gymnasiet eller håndværker. Det er i al fald hans erfaring.

Pilen peger også  tilbage på ham selv og kollegerne i erhvervet, siger han.

"Sådan nogle som mig burde nok tage ud til folkeskolerne og vise nogle grise. Så kan folk se grisene og måske tænke: Sådan nogle kunne jeg godt tænke mig at passe. Åbent landbrug er også vigtigt," siger han.

Rasmus Halling Rasmusssen er desuden stifter af Dansk Svinedrift, hvor han vil nytænke driften af større svinebedrifter.

Læs vores artikler fra Mark Plus:

Stifter af Dansk Svinedrift: Ejeren ved for lidt om grisepasning

Gårdejeren: Ny driftstanke er meget interessant

 

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu