Drone fanger tærskeren om bord i vårbyggen

I Holstebro er familien Bjerrums yngste medlemmer netop i gang med at høste vårbyg.

På Kirkegården i Holstebro bor familien Bjerrum. Gården ejes af Carsten Bjerrum der driver et kvægbrug med 75 køer og 200 hektar.  Forleden gik familien i gang med at høste vårbyg.

"Endelig kunne mejetærskeren, en Massey Ferguson 36, komme ud af maskinhuset igen, så de lange træk kunne høstes. Dronen holder øje med hvor hurtigt det går frem ad," fortæller Johanne Bjerrum, der er datter af Carsten Bjerrum.

Familien drone bruges dog til andet end blot at tage smukke høstbilleder. 

"Dronen bruges på hobbyplan, men har også været brugt til at se hvor stor en del af kornet der har lagt sig ned på marken, eller hvor store områder der er plaget af stankelbenlarver," oplyser Johanne Bjerrum.

Hun fortæller samtidig at høsten i år går fint fremad, selvom den har været besværliggjort af regn hver anden dag. 

"Herhjemme er det de unge der har overtaget høsten, Gustav på 18 år er mejetærsker pilot og Karen på 24 år kører kornet fra," fortæller Johanne Bjerrum, der selv er 23 år. Hendes opgave i høsten er at sørge for mad til de sultne høstfolk.  

Nykredit overtager kæmpe kvægbrug - langt under salgspris 12. december · 11:43

Johanne Bjerrum deltager i Skyd høsten bedst. Her kan hun både vinde en høstlagkage til hele høstholdet samt hovedpræmien, i form af en høstfest til en værdi af 25.000 kr. Vil du også deltage Skyd høsten? Så klik her.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en super sej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6000 kr: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

 

 

Mere om temaet

Faktaboks

Skyd høsten først

Alle afgrøder er blevet høstet.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle indsendere af henholdsvis fotos af frugt og grønt samt alle yderligere trækkes lod om to iPad mini til værdi 2.999 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind en iPhone SE, værdi 3.699 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu