Drone skal kontrollere markskader for forsikringsselskab

Forsikringsselskabet Tryg skal til at flyve med drone, når vildt vejr har lavet skader på landmændenes marker.

Når haglbyger ødelægger landmændenes marker har forsikringsselskabet Tryg indtil nu brugt mange timer på at gå rundt for at notere skaderne. Fremover kommer det dog til at være med hjælp fra en drone, skriver de i en pressemeddelelse.

"Haglnedslag rammer som regel meget lokalt på markerne. Hidtil har vi derfor travet store markarealer igennem sammen med landmanden for at indkredse de ødelagte områder. Og det kan være en meget tidskrævende opgave. Men med dronen kan vi hurtigere og mere effektivt omfangsbestemme skaden", siger skadechef i Tryg, Charlotte Dietzer. 

Med dronen kan de overflyve området på 20 minutter. Når dronen kontrollerer området, filmer den det hele, så både landmand og Tryg kan se det igennem for eventuelle fejl.

"Dronen giver os bogstaveligt talt øjne i luften, hvor vi i dag er begrænsede af et to-dimensionelt overblik fra jorden, en lifts rækkevidde eller faren ved at bevæge sig ind i en brandtomt. Med dronen kan vi for eksempel komme helt tæt på en sammenstyrtningstruet bygning, nå ind i kringelkroge og op i højder, der ellers ville være umulige at tilgå", siger Charlotte Dietzer 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle