Dronefører fanger vinterbyghøsten: "Imponerende så meget landmændene knokler"

At følge med i høsten hver sommer, er for Henning Staun fra Hjortshøj både imponerende og livsbekræftende.

Da Henning Staun fra Hjortshøj sent onsdag aften kunne høre mejetærskeren i marken, sendte han straks sin drone i vejret for at få nogle gode billeder af høsten.

"Det er jo et super flot motiv med solnedgangen, støvet og farverne", fortæller Henning Staun.

Henning Staun bor lige op ad marken, men er ikke selv landmand. Til daglig arbejder han som ingeniør og er i fritiden amatørfotograf og en ivrig dronefører.

"Jeg er vild med droner og har fem styk. De giver en fantastisk mulighed for at tage billeder fra en vinkel man ellers ikke har let adgang til", siger Henning Staun, og fortæller at han ofte sender dronerne i luften. 

"Jeg har haft droner siden DJIs Phantom-1 drone udkom i 2013, hvor man kunne sætte et gopro kamera på. I dag er det en DJI Mavic2 Pro med 20mpix stabiliseret kamera jeg flyver mest med", siger Henning Staun, der er uddannet dronepilot og har dronebevis. 

"De fleste her på egnen har nok oplevet at høre dronens summen og jeg tror efterhånden også godt de ved det er mig", siger Henning Staun med et smil.

Fodbolde på marken

I mejetærskeren, som Henning Stauns drone fangede, sad Kurt Nørgaard og sønnen Rasmus Skødt. Sammen forsøgte de at undgå at høste alt for mange fodbolde fra fodboldgolfen 'Oplev Parken', der ligger placeret i samme mark.

Her høster de 10 heaktar vinterbyg og var færdige med omkring halvdelen, da billedet blev taget. 

Markerne er ejet af bedriften Holgers Jordbær v/ Peter Bach, som driver omkring 30 hektar planteavl. Udbyttet af vinterbyggen ligger på omkring otte ton pr. hektar, med en vandprocent på 15 procent.  

"Jeg synes, den summen omkring vores landsted det giver, når der høstes, er livsbekræftende, og jeg er imponeret over hvor meget, der bliver knoklet igennem. Som jeg så en af dem, der høster, skrive på facebook, så er det 'rigtig mandeferie' at høste de store arealer til langt ud på natten", siger han.

Med billedet deltager Henning Staun i konkurrencen 'Skyd Høsten Bedst'. 

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Sådan gør du

Skyd høsten først

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i hver af de følgende 13 afgrøder:

  • Allerede høstet: Engrapgræs, rødsvingel, vinterbyg, alm. rajgræs og vinterraps.
  • Mangler høst: Hvidkløver, vinterhvede, vårbyg, triticale, rug, havre, spinat til frø og hestebønner.

Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad WiFi 32GB til værdi 2.280 kr. samt 5 x 1 valgfrit årsabonnement på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.114 kr.

Skyd bedste video

Skyd bedste høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 2.590 kr.

 

Du kan deltage i alle konkurrencerne her: www.landbrugsavisen.dk/skyd

Emneord

Skyd Høsten 2019

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle