Dronningborg fra 1970'erne er klar til høst

En gammel bugseret Dronningborg 600 gøres klar til at høste vårbyg i Ørslev.

På fritidsbedriften Bøgely på Sjælland venter de spændt på at køre den gamle Dronningborg 600 henover markerne for at høste vårbyg.

De er endnu ikke gået i gang, men landmanden Stig Wester håber på, at de kan komme til det sidst i juli eller starten af august.

"Det kommer jo lidt an på det regnvejr. Jeg ville jo helst ønske, at jeg kunne kigge i en krystalkugle, så jeg vidste præcist, hvornår vind og vejr stod perfekt til høsten", siger han og griner.

Dronningborg er vendt hjem

På Bøgely har Stig og Sara Wester 12 hektar plantebrug med vårbyg og havre. Derudover har de forskellige husdyr, blandt andet kvæg af racen Pinzgauer, frilandsgrise og heste.

Da de ikke har ret mange hektar, købte de sidste efterår en gammel Dronningborg 600, som de nu har gjort i stand til høsten i år.

Historien bag maskinen er ret fin, fortæller Stig Wester.

"Den har serienummer 25500 og har stadig klistermærket fra forhandleren dengang i 1970'erne - nemlig Michael Jensen og Sønner. Forhandleren lå i området i Høng, og nu har jeg så købt den af en anden maskinforhandler, og på den måde er den kommet hjem til området igen", siger Stig Wester.

I stedet for at investere i en stor og selvkørende maskine, gik Stig Wester efter Dronningborg, som er kendt, dansk kvalitet, fortæller han.

Der var et par småting, der skulle laves på maskinen i løbet af vinteren, men nu skulle den eftersigende kunne køre. Stig og Sara Wester glæder sig derfor til at få deres fine maskine i marken.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din viden om høstsikkerhed i høstquizzen og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air 2 drone til en værdi af 7.990 kr. Prøv høstquizzen her: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten 2020 - Sådan gør du

Skyd høsten bedst:

  • Præmien er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.
  • Ugevindere får tilsendt en stor Skyd høsten-lagkage, værdi 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om en Beolit 17 ultimativ bluetooth-powerhøjtaler til værdi af ca. 4.000 kr.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller Traktortech, værdi op til 1.492,50 kr.

Skyd høsten først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et SuperGavekort til GoGift, Danmarks største gaveportal på 800 kr.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.

Skyd bedste video:

  • Skyd bedste høstvideo og vind en Apple IPhone 11 Pro 64GB til værdi af ca. 8.499 kr.
  • Videoen må maks. være 6 minutter lang og må ikke indeholde musik, du ikke har rettigheder til.

Sådan deltager du:

Emneord

Skyd Høsten 2020

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle