Duften af nybagt brød trækker kunder til

Stand på Landsskuet giver god snak om produkterne.

Mens den transportable ovn fra 1930erne bogstaveligt talt snurrer, mens den bager velduftende brød af hørfrø, hvede- og hampemel med mere, kommer der kunder forbi og smager på varerne og får en snak med Søren Jensen og hans team på Landsskuet.

Søren Jensen, Nyborggaard, har revet tre dage ud af kalenderen for at være en del af et koncept på Landsskuet, der præsenterer lokale fødevarer.

»Det er ikke lige her, vi får solgt det store, men vi får fortalt om vores produkter, og så kan det være, at nogen, som har en gårdbutik, senere vælger at sælge vores mel«, forklarer han.

Produkterne står linet op, så man kan se dem, og så går snakken. Den store ovn på hjul, der kan trækkes efter en traktor, trækker folk til, der skal se, hvad det drejer sig om.

»Det kan være, vi får et par storkøkkener til på kundelisten, og køber de mel, følger der måske mere med senere«, siger han.

I helsekostsegmentet går kunderne både op i, at varerne er danske og lokale. Han leverer allerede mel til et par højskoler og tre efterskoler, og 90 procent af melet leveres i 15 kilos sække, som de leverer ud hver 14. dag.

»Jeg synes, jeg får inspiration til at gøre endnu mere på det punkt ved at være her. Jeg kan mærke, at de har et mål om at være mere økologiske, og jeg tror, vi kan være mere opsøgende på det punkt«, siger Søren Jensen.

Om det kan svare sig for ham at være på Landsskuet, er svært at sige.

»Vi skal ikke sætte timelønnen højt, men hvis man synes, det er værdifuldt at få en snak med kunderne, så er det værdifuldt«, siger han.

Faktaboks

Nyborggaard:

  • Søren Skjølstrup Jensen, 37 år. 
  • 115 hektar med hør, hamp, raps og korn.
  • Producerer selv olier og protein-pulver. 
  • Sælger til Helsam en gros og i egen webshop og gårdbutik.
  • Markedsfører via sociale medier.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle