Dyrehave risikerer aflivning af 100 hjorte efter ny regel om øremærkening

Marselisborg Dyrehave risikerer at skulle aflive deres hjortevildt på grund af nye regler om øremærkning.

Den nye regel om øremærkning af hjorte rammer nu også Marselisborg Dyrehave. Dyrehaven, der dækker 22 hektar, er usikre på, om deres hjortevildt får lov at overleve. Det skriver Tv2 Østjylland.

En implementering af en ny EU-regel betyder nemlig, at alle voksne hjorte, der går på et indhegnet areal under 50 hektar, skal øremærkes senest i februar 2022. 

De i alt 75 dådyr og 40-45 sikahjorte skal derfor øremærkes, men som LandbrugsAvisen tidligere har beskrevet er det ikke sikkert for hverken hjorte eller mennesker at forsøge at indfange de vilde dyr. Og hvis dyrene bedøves kan kødet ikke spises. Kan dyrene ikke øremærkes, skal de aflives.

Marselisborg Dyrehave troede ellers, at haven var reddet af en dispensation fra 1994 - men den var givet efter anden paragraf, og haven skal derfor søge om en ny dispensation - ligesom andre dyrehaver under 50 hektar.

"Mon ikke at styrelsen finder en løsning på det her", siger ansvarlig for Marselisborg Dyrehave Niels Jørgen Friis og fortsætter: "Jeg kan ikke tro, at styrelsen vil lægge op til, at alle kommunale dyrehaver skal nedlægges".

Faktaboks

Øremærkning

  • Fra 1. januar skal alle voksne hjorte være øremærket og fra 13. februar 2022 skal alle hjorte i fangenskab øremærkes senest ni måneder efter fødsel
  • Der skal øremærke eller chip i begge ører
  • Indtil nu har der været dispensereret fra dette, hvis hjortene befandt sig på et indhegnet areal, indtil de forlod arealet
  • Farme over 50 hektar, f.eks. Dyrehaven ved København, er undtaget
  • Ifølge CHR-registret er der 460 hjortefarme i Danmark
  • Øremærkningen skal ske for bedre at kunne holde øje med sygdomme.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle