Dyrenes Beskyttelse retter fejl i kampagne

Dyrenes Beskyttelse skrev, at underskrifter også bruges af EU-Kommissionen. Det var dog en fejl, der nu er rettet.

"Din underskrift bliver brugt af Dyrenes Beskyttelse, Eurogroup for Animals og Europa Kommisionen til at forbedre grisenes forhold i Danmark og EU."

Sådan stod der tidligere på burgris.dk, hvor man kunne skrive under på Dyrenes Beskyttelse kampagne for bedre dyrevelfærd i svineproduktionen.

Dermed kunne man forstå det sådan, at EU-Kommissionen var en del af kampagnen. Det var dog en fejl, siger Britta Riis, direktør for Dyrenes Beskyttelse.

"Det var en fejl," siger Britta Riis til Landbrugsavisen.dk.

Kampagnen er en fælleseuropæisk kampagne, hvor europæiske dyrevelfærdsorganisationer forsøger at samle underskrifter for mere plads til grisene og imod kastration af grise og halekupering.

Det er registreret som et 'borgerinitiativ' under EU. Det betyder, at EU-Kommissionen er tvunget til at forholde sig til kampagnens budskab, hvis der samles en mio. underskrifter. EU-Kommissionen er dog i sidste ende ikke tvunget til at bakke op om kampagnens mål.

Teksten er nu rettet til:

"Din underskrift bliver brugt af Dyrenes Beskyttelse og Eurogroup for Animals og afleveres til Europa Kommisionen for at forbedre grisenes forhold i Danmark og EU."

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle