Dyrenes Beskyttelse: Vi får flere dyreværnssager

Sidste år håndterede Dyrenes Beskyttelse 3747 dyreværnssager. Tallet har aldrig været så højt.

Dyrenes Beskyttelses vagtcentral 1812, der drives af Dyrenes Beskyttelse, håndterede sidste år 3.747 dyreværnssager med i alt 24.995 dyr.

Det er flere dyreværnssager end nogensinde før, og en stigning på 7,5 procent flere sager i forhold til 2016.

Dyrenes Vagtcentral får flest henvendelser om hunde og katte, men procentvis er der flere landbrugsdyr pr. henvendelse. Landbrugsdyr udgjorde i alt 59 procent af det samlede antal dyr.

Henrik Bucholdtz, dyreværnschef i Dyrenes Beskyttelse, mener ikke, at der generelt er tale om, at man behandler dyr dårligere, end man gjorde tidligere.

"Siden vi startede Dyrenes Vagtcentral for seks år siden, tror jeg, folk er blevet mere bevidste om, at man kan ringe 1812, hvis man ser et dyr, der ikke har det godt", siger Henrik Bucholdtz i en pressemeddelelse.

Ikke alle sager ender hos politiet

Det er ikke alle dyreværnssager, der ender med politianmeldelse og fjernelse af dyrene.Tallene dækker også over flere sager, hvor der er opstået en dialog med ejerne.

"Vores udgangspunkt er at løse sagerne gennem råd og vejledning, så vi får glade dyr og ejere. Vi ser heldigvis ikke så ofte, at folk bevidst mishandler eller vanrøgter dyr, og i de sager politianmelder vi altid," siger Henrik Bucholdtz.

"I mange tilfælde er opgaven vokset ejerne over hovedet, og de har brug for hjælp. Så træder vi til, og hjælper til at få ordentlige forhold for dyrene igen. I sidste ende kan vi også overtage dyrene og give dem et nyt hjem via vores internater, hvis vi vurderer det er for dyrets bedste."

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle