Dyrlæge tager eftertragtet efteruddannelse

Om fire år kan dyrlæge Jessie Kristoffersen, Ø-Vet, skrive ECPHM på visitkortet.

I mange år var efteruddannelsen til fagdyrlæge den vej, danske dyrlæger kunne gå, hvis de ville efteruddanne sig inden for en bestemt dyreart.

Det sidste hold fagdyrlæger inden for svineproduktion blev uddannet for nogle år siden, og der har ikke senere været tilslutning til et nyt hold svinefagdyrlæger.

Dyrlæge Jessie Kristoffersen, Ø-Vet, har derfor set til udlandet for at opnå specialisering ikke blot omkring svineproduktion, men mere specifikt omkring økologisk produktion.

Det sker i form af en efteruddannelse i European College of Porcine Health Management, ECPHM, der betegnes som den højste grad af specialisering for dyrlæger i Europa.

Hun bliver dermed den fjerde danske dyrlæge, der får denne efteruddannelse.

»Det er et uddannelsesforløb, der strækker sig over fire år«, fortæller Jessie Kristoffersen, Ø-Vet, som altså først i 2023 er færdig med den europæiske overbygning på sin dyrlægeuddannelse.

I løbet af sit uddannelsesforløb under ECPHM skal hun fokusere på udendørs og økologisk svineproduktion, som er hendes særlige interesseområde.

Under forløbet bliver hun tilknyttet København Universitet, og ud over det almene arbejde i praksis vil forløbet være en blanding af undervisningsaktivitet og i særdeleshed projektarbejde inden for økologi.

Faktaboks

ECPHM

  • Fireårig efteruddannelse for dyrlæger.
  • Omfatter både undervisning og projektarbejde.
  • Jessie Kristoffersen tager uddannelsen ved siden af sit arbejde hos Ø-Vet.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle