Dyrskue er vokset: Nu med fisk

Hjørring Dyrskue er mere end bare dyr - som noget nyt er der blandt andet udstillere fra friluftslivet.

Normalt hører man ikke meget om fisk til et dyrskue - men årets dyrskue i Hjørring er anderledes.

Som noget nyt har dyrskuet nemlig åbnet et outdoor-område, som har besøg af både Danmarks Naturfredningsforening, Danmarks Jægerforbund og flere andre, mindre organisationer.

"Landmænd forvalter naturen, men alle er jo velkomne i den. Vi vil gerne skabe en dialog om de spilleregler, der er for den fælles færdsel i naturen," fortæller Karin Møller Larsen, dyrskuekoordinator hos Hjørring Dyrskue.

Kom og lær

En af deltagerne er Vorre Å Sportsfiskerlaug - og i løbet af fredagen kunne unge og gamle lære, hvordan man kaster en fiskesnørre ud.

"Der har været en god opbakning fra alle, helt ned til seks-års alderen. Mange af dem har aldrig rørt en fiskestang før, så det er herligt at se dem lynhurtigt fange idéen," fortæller John Bjerre.

Området har også mulighed for at lære at klatre på halmballer, eller finde de steder i Nordjylland, som er lige lidt smukkere til hest.

Morgenposten: Stor John Deere Europapremiere i dag - Maskinforretning på nippet med ny afdeling i Randers.Maskiner 11. december · 06:49

Det aktive hjørne

En anden del af dyrskuet er 'Det Aktive Hjørne', hvor yngre dyrskuedeltagere kan lave snobrød og prøve kræfter med håndværket som smed.

Man kunne derfor se børn stå i skyer af kulstøv og bakse med oplukkere, skuer og lysestager under vejledning fra smedene fra Hvalvorsminde Smedelaug.

En af børnene, Sander på otte, stod og hjalp smeden Søren Hald ved armbolten.

"Det er sjovt - men jeg ved ikke helt, hvad vi laver endnu," siger Sander spændt.

Hjørring Dyrskue byder på aktiviteter for både børn, voksne og dem ind imellem i løbet af 16.-17. juni.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu