Dyrskueformand frygter for de små stadeholderes fremtid

Det Fynske Dyrskue 2020 er som sommerens andre skuer aflyst. Dyrskueformand Torben Povlsen frygter, at aflysningen vil ramme små stadeholdere og madboder hårdt.

"Med stort set udsolgt af alle stadepladser tidligere end sædvanligt, er det med den største ærgrelse, må vi aflyse sommerens dyrskue. Men selvfølgelig har vi også forståelse for, at det er nødvendigt i den meget specielle situation".

Sådan siger Torben Povlsen, formand for Det Fynske Dyrskue i Odense, som på linje med sommerens øvrige dyrskuer har måttet træffe den tunge beslutning at aflyse dyrskuet efter regeringens udmelding om, at større forsamlinger fortsat vil være forbudt til og med udgangen af august 2020.

Vil søge kompensation

Torben Povlsen vil endnu ikke gætte på, hvad aflysningen kommer til at betyde økonomisk for det fynske dyrskue.

"Vi kommer til at arbejde med at få gjort boet op henover påsken: Hvad kommer det her til at betyde for vores organisation og økonomi", siger han.

I den forbindelse skal regeringens særlige støtteordninger under corona-krisen granskes nærmere. Der er nogle muligheder, når regerings-forbud hindrer planlagte aktiviteter.

"Så må vi se, om det kan afbøde noget af tabet".

Hårdt år for madboder

Det fynske dyrskue vil nu tilbude udstillerne, at de kan beholde deres stadeservation og få den overført til 2021.

På den måde kan dyrskue-sekretariatet samtidig spare nogle ressourcer på forberedelserne af næste års dyrskue.

"Men selvfølgelig er det ikke alle udstillere, der ved, hvad situationen er til næste år. Vores fødevareudstillere og madboder, som ikke har mulighed for at sælge deres mad i 2020, kan få det hårdt. Jeg kan godt forstå, hvis nogle af dem vil være i tvivl om, de kan være her næste år".

Torben Povlsen garanterer for, at Det Fynske Dyrskue vil være tilbage i 2021.

Det finder sted 11.-13. juni 2021.

Emneord

coronavirus

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle