Dyster udvikling i vente for eksporten af svinekød

Stor fremgang for eksport af svinekød ud af Europa i 2020 vender rundt og giver stort tilbagefald i 2021, forudser EU-Kommissionen i ny rapport.

EU og UKs samlede eksport af svinekød er frem til og med august 2020 steget 16,4 procent i forhold til året før.

Den fremgang er dog på vej til at lande på sølle to procent, når 2020 skifter til 2021.

Det er vurderingen i en ny rapport fra EU-Kommissionen, som endda forventer, at 2021 byder på et markant fald for eksporten af svinekød ud af EU - et fald på hele 10 procent.

I rapporten lyder det, at svinekødseksporten heller ikke var vokset i 2021, selv om der ikke var udbrudt afrikansk svinepest i Tyskland. Det hænger sammen med forventningerne om, at kineserne er i stand til at fortsætte med at øge deres egenproduktion af svinekød, og at Kina også importerer andet kød.

Produktionen falder

Det er ikke kun eksporten, der falder. Også produktionen af europæisk svinekød ventes i år at falde med 0,5 procent.

Produktionen går ikke overraskende tilbage i Tyskland, men også Frankrig, Italien, Holland og Polen vil opleve en mindre svineproduktion. Derimod er der fremgang i vente i både Danmark og Spanien. Det fremgår af Markedsnyt for grisekød.

Tidligere på året var forventningen ellers, at EU i 2020 ville ende med et mindre plus for svinekødsproduktionen.

Produktionen forventes i 2021 at gå tilbage med 1,0 procent.

På forbrugssiden ventes for hele 2020 et samlet fald på 1,1 procent, mens der er forhåbningerne om en stigning i forbruget af svinekød i EU på 1,0 procent i 2021.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle