Efter to år: Gods til 185 mio. kr. stadig til salg

Selv om godset nu har været til salg i to år, er der stadig ikke indgået aftale om salg af pragtejendom.

Et af Danmarks dyreste godser, midtjyske Lynderupgaard har ikke helt let ved at få nye ejere. Det fremgår af landbrugsadvokat.dk, der nu har haft godset til salg i mere end to år.

Men advokat Mogens Nørup- Hansen, der har ejendommen til salg, er optimistisk.

"Vi har pt. konkrete forhandlinger i gang med flere potentielle købere så vi er fortrøstningsfulde og tror på at det nok skal gå godt", siger Mogens Nørup- Hansen til landbrugsavisen.dk.

Med en udbudspris på 185 mio. kr. skal der noget af en tegnebog til at investere i ejendommen. Pt. ejes den af familien Glerup, der blandt andet står bag virksomheden Samson Agro, der producerer gyllevogne.

"Familien har ikke haft travlt med at sælge og for dem er det vigtigt, at det bliver de rigtige købere der kommer til at stå på købsaftalen", siger advokaten og siger videre:

"Det er meget dygtige mennesker, der ejer og driver godset i dag og de har også haft en rigtig god høst i år", siger Mogens Nørup- Hansen.

Landbrugsavisen.dk skrev for to år siden, i september 2017, at ejendommen var sat til salg.

"Vi har haft flere meget stærke købere i perioden, men ikke ramt den helt rigtige hidtil", fortæller Mogens Nørup- Hansen. 

Han fortæller, at målgruppen til ejendommen typisk er erhvervsfolk med glæde for natur og landbrug. De landmænd, der har været interesserede i ejendommen er typisk nogle med flere store ejendomme, også med flotte hovedbygninger i forvejen.

"Der er meget at holde med en stor, flot hovedbygning som her på Lynderupgaard og det er bare sådan at man har ikke helt samme glæde ved hovedbygning nummer to og tre", siger Mogens Nørup- Hansen. 

Den markante hovedbygning er Danmarks ældste bindingsværksherregård og kan dateres helt tilbage til 1500-tallet.

Af godsets 910 hektar, heraf en del beliggende smukt ud til Hjarbæk Fjord, nord for Viborg, er cirka 750 hektar tilskudsberettiget agerjord.

Avlsgården omfatter et stort moderne korntørringsanlæg og nye driftsbygninger. Mægleren fortæller desuden på hjemmesiden, at det er en fantastisk jagtejendom i varieret terræn på gæs, ænder, fasaner, råvildt og kronvildt.
 

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle