Efter buræg-stop: Eksperter skal vejlede Danæg

Anerkendte eksperter skal vejlede Danæg i Sverige og Danmark om fremtidens produktion af æg. Bl.a. indenfor dyrevelfærd, fremtidens produktion og andre strategiske tiltag.

Igennem de senere år har ægbranchen i Norden oplevet store forandringer i efterspørgslen. Hvor ægbranchen tidligere har været præget af et større salg af buræg, er efterspørgslen efter skrabe-, frilands- og økologiske æg for alvor steget betydeligt indenfor en kortere årrække.

"Efter dialog med bestyrelserne i Danæg amba, Danæg Holding og andelshaverne er vi kommet frem til, at vi gerne vil tilknytte en række eksperter, der kan dygtiggøre os i at forstå vores fremtidige marked endnu bedre,” siger koncernchef Jann Dollerup Vig Jensen.

Hele forløbet om detailkædernes udmelding af buræg foregik meget intenst og hurtigt, og ikke i et tempo der tilnærmelsesvis tilgodeser det produktionsmæssige set-up af levende høner, der efterfølgende skal tilpasses for at kunne levere de æg, som markedet fremadrettet efterspørger, melder Danæg.

”Danægs advisory board skal fungere som et uafhængigt rådgivende udvalg, der skal vejlede koncernen om fremtidens produktion af æg, herunder vigtige forhold som dyrevelfærd, produktionsudvikling, optimering af udendørsarealer med f.eks. beplantning og meget mere. Vi har meget store forventninger til udvalget og glæder os meget til at kunne præsentere de nye tiltag for både kunder og forbrugere,” siger Jann Dollerup Vig Jensen fra Danæg.

Danægs advisory board kommer til at bestå af følgende personer:

  • Peter Sandøe, Professor ved Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi og ved Institut for Veterinær- og Husdyrvidenskab på Københavns universitet.
  • Ragnar Tauson, Professor Emeritus fra Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala med fokus på dyrevelfærd hos æglæggende høner og produktion i forskellige staldindretninger.
  • Jørgen Kjær, Senior dyrevelfærdsforsker, Friedrich-Loeffler Institut, Celle, Tyskland.
  • Jesper Bo Jensen, fremtidsforsker og direktør for Centre for Future Studies.

Derudover vil der også være repræsentanter fra både Danæg og Kronägg i udvalget.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle