Efter corona-halvering: Brasilianske svinepriser tilbage i hopla

Brasilianerne sender stadig mere svinekød ud på verdensmarkederne. Priserne er nu tilbage på rekordniveauer.

Brasilianske svinepriserne har været i noget af en dramatisk rutsjebanetur i 2020.

Efter en rekordstart med over niveauer på over 6 brasilianske real per kilo - 7,28 kroner per kilo, ramte coronakrisen med et solidt dyk til noget nær det halve i marts.

Siden slutningen af april er det dog kun gået opad og som Markedsnyt for svinekød i denne uge bemærker, så ligger niveauerne nu højere end ved årets begyndelse.

"Priserne får først og fremmest støtte fra en stærk eksport til Kina. Men også på hjemmemarkedet rapporteres der om en pæn efterspørgsel efter grisekød på trods af Coronakrisen. Den hjemlige efterspørgsel stimuleres af stigende priser for oksekød og koldere vejr", melder Markedsnyt, med henvisning til Agra Europe.

Priser på over 6 brasilianske real per kilo er det markant højeste niveau i mindst 5 år, hvor det hidtil højeste har været på 5, viser tal fra pig333.com, når man måler på niveauerne i byen Paraná.

Ifølge samme Markedsnyt er de brasilianske sendinger til Kina steget eksplosivt fra første halvår 2019 til samme periode i år. En fremgang på hele 136,9 procent, til nu 188.000 tons grisekød fersk og frosset. Dertil kommer biprodukterne.

Dermed sendte brasilianerne lige akkurat mere grisekød til Kina end danske landmænd. I første halvår 2020 lød den danske eksport på 179.856 tons - en endnu mere kraftig fremgang på hele 253,2 procent.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle