Efter coronaudbrud: Holland stopper minkavl senest i marts

På flere minkfarme har der været coronaudbrud. Derfor fremskynder Holland beslutning om stop for minkavl.

Egentlig skulle minkavlen i Holland først være stoppet i 2024, men på grund af flere udbrud med coronavirus fremskyndes den beslutning nu.

Senest 1. marts næste år skal alle minkfarme i Holland være lukket ned, har den hollandske regering besluttet fredag. Det skriver nyhedsbureauet dpa.

Over 40 minkfarme i Holland har været ramt af coronavirus under krisen. 

Minkavlerne i Holland får på grund af beslutningen kompensation til en værdi af cirka 180 millioner euro. Der er i omegnen af 150 minkfarme i Holland.

Det første udbrud med corona på en hollandsk minkfarm skete i april. Her blev der tillige berettet om, at coronavirusset var blevet overført fra mink til mennesker.
 
Det første smittetilfælde med coronavirus på en minkfarm i Danmark blev opdaget i juni. De tre første minkfarme i Nordjylland, der blev ramt af coronavirus, måtte aflive deres besætninger af mink.

Udbruddene på de danske minkfarme fik Fødevarestyrelsen til at sætte gang i en omfattende screeningsproces, hvor 120 minkfarme blev undersøgt for coronavirus. I alt fem danske farme har været smittet med udbrud af corona.

/ritzau/

Emneord

coronavirus mink

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle