Efter fejl i kort: Minister forlænger ansøgningsfrist for minivådområder

Ansøgningsrunden for minivådområder er blevet forlænget, efter ministeriet konstaterede problemer i potentialekort.

Ansøgningsrunden for minivådområder er netop blevet forlænget med over tre måneder af fødevareminister Mogens Jensen (S).

Det fremgår af en pressemeddelelse fra ministeriet samme dag, som ansøgningsrunden åbner.

Forlængelsen kommer i kølvandet, at ministeriet var nødt til at gå ud og bede om et nyt potentialekort for minivådområder, fordi kortet fra 2019 ved en fejl ikke tog højde for særlige sideådale - noget, Aarhus Universitet siden har afvist som en fejl.

glæde hos seges

Ikke desto mindre bad Seges om mere tid til at gennemgå ansøgningerne om minivådområderne igen, og det har det erhvervet altså nu fået.

"Vi skal have flest mulige minivådområder, som kan hjælpe miljøet ved at opsamle kvælstof. Når vi beder landmænd og konsulenter om at sikre mere lokal koordination, så er vi også nødt til at give lidt den anden vej. Derfor har jeg besluttet at give dem over tre måneder ekstra til at sende ansøgningerne ind", siger fødevareminister Mogens Jensen i pressemeddelelsen.

Den beslutning vækker naturligvis glæde hos Seges:

"Vi er rigtig glade for, at ministeren har lyttet og har besluttet at forlænge fristen. Nu kan få snakket med de pågældende landmænd og få sendt ansøgningerne afsted i tide", lyder det fra chef for vand og miljø Irene Wiborg.

Faktaboks

Minivådområder 

Ansøgningsrunde for minivådområder løber nu fra 28. februar til 11. august. 

Der er 115 mio. kr. i puljen i 2020.

I 2019 søgte 338 landmænd om at anlægge et minivådområde.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle