Efter fem ugers stilstand: Nu falder tyske slagtesvin markant

Den tyske svinenotering har ligget stille i fem uger, men nu er freden forbi og der ryger seks cent af prisen.

Der har i over en måned været ro på det tyske slagtesvinemarked, der har afventet konsekvenserne af coronapandemien, som har lukket flere slagterier i Tyskland.

Freden er dog forbi, og nu sænker den tyske omsætterorganisation VEZG den officielle tyske notering med seks eurocent (45 øre). Dermed lander den tyske svinepris på 1,60 euro pr. kg., hvilket svarer til 11,92 kr. 

Noteringen har før det nye fald ligget stille på 1,66 euro i fem uger - altså siden 20. maj. 

For et par uger siden var meldingen, at ingen turde presse priserne og udløse et prisfald, oven på den midlertidige lukning af Tönnies-slagteriet i Rheda-Wiedenbrück.

Endnu er der ikke meget nyt fra Tyskland, melder Danske Svineproducenter. Udfordringen består stadig i at finde ledig slagtekapacitet, da slagteriet i Rheda-Wiedenbrück stadigvæk er lukket.

"På grund af det vokser udbudspuklen af slagteklare grise kontinuerligt og bliver til et voksende problem for markedet. Efter forlydender vil det mindst tage flere uger at få udbudspuklen afviklet. En prisstigning på slagtesvinemarkedet er derfor næsten udelukket i denne periode", beretter Danske Svineproducenters markedsanalytiker Markus Fiebelkorn i den ugentlige prisopdatering.
 
Det er fortsat ikke afklaret, hvornår Tönnies må starte med slagtninger i Rheda-Wiedenbrück igen.

"Virksomheden har åbenbart styr på tingene igen, og der har kun været få nye infektioner i regionen i den seneste tid. Myndighederne har imidlertid endnu ikke offentliggjort en dato for, hvornår slagteriet må åbne igen. I går er Clemens Tönnies trådt tilbage som formand for fodboldklubben Schalke 04 for at koncentrere sig fuldstændigt om sin virksomhed", forklarer Markus Fiebelkorn. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle