Efter fund af ulovlige mink: Fødevareministeren vil nu kigge på regler for katte i bur

Der er ikke noget ulovligt i at holde katte i bur midlertidigt - men det burde der være, hvis det står til fødevareminister Rasmus Prehn (S).

Da politiet og fødevarestyrelsen i slutningen af december fandt det andet hold ulovlige mink på en bedrift ved Løvel, fandt man også godt 60 ræve, som ulovligt blev holdt i bur.

Det er en sag for sig, som ejeren fik et påbud for, men nu har en anden dyresag nået ministerens bord efter besøget.

For da en dyreorganisation, OASA, kom forbi bedriften nogle dage efter fundet af mink og ræve, opdagede de nemlig, at godt 15 katte nu blev holdt i bure. Billeder af kattene har været bragt i flere medier. 

Sagen har nu nået højeste bord, hvor fødevareminister Rasmus Prehn har givet udtryk for, at der skal kigges på lovgivningen. Det skriver blandt andet Ekstrabladet.

"Det er helt uhørt og totalt uacceptabelt, hvis katte bures permanent inde i små bure. Det vil vi simpelthen ikke finde os i. Finder det sted, så skal det stoppes", siger Rasmus Prehn.

Han uddyber, at som loven er lige nu, må katte godt holdes midlertidigt i bure, det er kun forbudt, hvis katte holdes permanent i bure. Det skal dog laves om melder ministeren, der vil kalde dyrevelfærdsordførerne til møde om sagen, lyder det.

På Facebook understreger ministeren, at man selvfølgelig fortsat gerne må have katte i bur midlertidigt, hvis de f.eks. skal med toget eller til dyrlægen. 

Han regner med at der ligger nu lovgivning klar for kattene inden for et par uger.

Det er forbudt i hele EU at sælge katteskind.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle