Efter jysk udbrud af fugleinfluenza: Nu lukker flere asiatiske lande for dansk fjerkræ

En række lande i Asien har nu helt eller delvist lukket for import af dansk fjerkræ efter et udbrud af fugleinfluenza i en andebesætning ved Holstebro.

Fredag kom det frem, at Hong Kongs Center for Fødevaresikkerhed, CFS, rådede landets tradere til at stoppe import af fjerkræ fra området omkring Holstebro.

Nu viser det sig, at en række andre asiatiske lande følger trop og udsteder enten hele eller delvise forbud mod import af danske fjerkræ.

Det oplyser Fødevarestyrelsen til landbrugsavisen.dk.

Japans fødevaremyndigheder har valgt helt at lukke for import af dansk fjerkræ, oplyser styrelsen.

Ligeledes har myndighederne i Singapore og Hong Kong meddelt Fødevarestyrelsen, at de ikke vil have fjerkræ, der er produceret i Holstebro Kommune, fordi fugleinfluenzaen blev fundet på en andefarm ved Vinderup nær Holstebro.

Styrelsen oplyser ligeledes, at Sydkorea har valgt at takke nej til fjerkræ inden for en radius af 10 kilometer fra andefarmen.

Uvist om andre lande følger trop

Det røde lys over for det danske fjerkræ kommer til trods for, at de danske myndigheder øjeblikkeligt indsatte en karantænezone i en radius af en kilometer omkring besætningen.

Det er uvist, om der er andre lande verden over, der vil følge trop, men situationen følges nøje af styrelsen.
Indtil videre er der ingen europæiske eller amerikanske lande, der har sat bremserne i i forhold til import af dansk fjerkræ.

Relaterede

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle