Efter kritik af Fødevarestyrelsen: Nu stiller DF spørgsmål til ministeren

Kritik af Fødevarestyrelsens kontrol tager til i styrke, og nu skal fødevareministeren svare på spørgsmål om sagen.

Kontrollen er for nidkær, og de kontrollerede føler sig kørt over af Fødevarestyrelsens kontrol.

Sådan kan man opsummere kritikken, der først blev bragt i LandbrugsAvisen fra svineproducent Lars Børgesen, hvorefter TV Midtvest tog fat i sagen.

Lars Børgesen, der tidligere har været årets svineproducent to gange, har valgt helt at stoppe, fordi kontrollen udelukkende så på skemaer og paragraffer og ikke faglighed.

Til tv-stationen kritiserer også Danske Svineproducenter og fiskegrossisten Elite Seefood A/S kontrollen, og nu melder der sig en politiker på banen.

Hans Chrisitan Skibby fra Dansk Folkeparti vil have fødevareministeren til at forholde sig til sagen.

"Jeg er helt sikker på, at de gør det rigtigt godt, men der er bare nogen, der tilsyneladende ikke har forstået for, at man skal bruge skærpelserne efter, hvor grove en karakter de forskellige overtrædelser har", siger han til TV Midtvest, hvor han fortsætter:

"Jeg synes, det er dybt kritisabelt, at man har de her oplevelser, når man som ganske almindelig erhvervsdrivende skal have besøg af offentlige myndigheder. Der er nødt til at være noget, der hedder ”her får du en advarsel. Man kan simpelthen ikke forsvare, at man mister en elitesmiley, fordi man for eksempel har serveret kammuslinger fra et forkert land".

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle