Efter kritik: Nu kan flere typer stalde få tilskud i ny ordning

Det er nu muligt at søge tilskud til flere typer slagtesvinestalde i den kommende støtteordning, melder Landbrugsstyrelsen.

I den kommende slagtesvineordning, der åbner 5. maj, var det først ikke muligt at få tilskud til panelstalde som f.eks. Seges' konceptstald og Gråkjærs Ø-stald.

Det mødte kritik fra både Landbrug & Fødevarer samt en rådgiver, men ordningen er nu blevet ændret, skriver Landbrugsstyrelsen i en pressemeddelelse.

"Vi har haft tæt dialog med erhvervet om ordningen og har langt hen ad vejen fulgt deres anbefalinger til, hvilke staldtyper man skal kunne søge i ordningen. Det er dog blevet tydeligt for os, at der er langt flere svinebedrifter, der har vist interesse for eksempelvis panelstalde, end da vi startede med at arbejde på ordningen", siger teamleder i Landbrugsstyrelsen Ivan Volf Vestergaard og fortsætter:

"Vi vil også gerne give dem mulighed for at få tilskud til at gøre bedriften mere moderne og miljøvenlig. Derfor har vi på falderebet udvidet, så dem, der søger ordningen, får flere valgmuligheder".

Styrelsen har også ændret, at der nu er sat en minimumsgrænse på 25 kg på de slagtesvin, der befinder sig i stalden og skal opfedes.

Det skal sikre, at de nye stalde ikke kun bruges til fravænning, men også opfedning.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle