Efter langvarigt fald: Svage stigninger i hvedeprisen

Hvedeprisen er inde i en balancegang på børsen. Det er tvivlsomt, om prisstigningerne kan fortsætte, lyder vurderingen fra Agromarkets.

Den toneangivende pris for hvede på Matif-børsen er faldet støt over de seneste måneder, men i sidste uge (uge 4. red.) lykkedes det faktisk at få prisfaldet bremset.

Hvedeprisen lukkede højere ved ugens udgang, konstaterer AgroMarkets i en kommentar mandag morgen. I begyndelsen af ugen lå prisen for et ton hved på de cirka 281 euro pr. ton og i slutningen af ugen på knap 286 euro.

- Det interessante er nu, om der er moment nok til at presse prisen videre op, lydet fra Agromarkets.

Agromarkets forventer dog ikke, at prisen vil vil gå lodret op. Der er ganske enkelt for få fundamentale nyheder i markedet lige nu.

Australsk rekordavl

Derudover er der stadig masser af hvede på markedet. I Australien er man i gang med at høste den tredje avl i træk i rekordniveau. Der er rygter om en samlet hvedeavl på 40 mio. ton, lyder det fra Agromarkets.

Avlen af hvede løfter sig til 37 millioner ton, og bygavlen lander lige omkring 13,5 milloner ton. Det betyder også, at Australien skal ud i verden og sælge en større del af deres avl, skriver Agromarkets.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle