Efter måneders venten: Støtte til skov bliver yderligere forsinket

Landbrugsstyrelsen halter gevaldigt efter med at få udbetalt støttekroner til privat skovrejsning for 2018. Styrelsen vil nu sætte flere medarbejdere på sagen.

Landbrugsstyrelsen har endnu kun fået udbetalt penge til 70 pct. af de ansøgere, der fik tilsagn til at lave privat skovrejsning i 2018.

Dermed er styrelsen et godt stykke fra målsætningen, der hed at skulle være færdig med udbetalingen i slutningen af juli i år.

"Det er selvfølgelig ikke tilfredsstillende, at vi stadig mangler at behandle så mange anmodninger, og vi har fuld forståelse for, at det er frustrerende at gå og vente på at få udbetalt pengene", siger teamleder ved Landbrugsstyrelsen Søren Krogsgaard Pedersen og fortsætter:

"Vores mål var, at langt størstedelen af sagerne var afsluttet i slutningen af juli. Det har vi ikke nået, men jeg vil ikke sige, at vi er langt fra".

"ved at være grotesk"

Det betyder, at blandt andet fritidslandmand Knud Lykke Christensen fra Hennebjerg lidt syd for Nørre Nebel i Vestjylland, som LandbrugsAvisen skrev om 27. juli, efter flere måneder stadig venter på de 122.830 kr., han er berettiget til.

"Det er ved at være grotesk, at de kan trække den så langt", siger han.

Han betalte sin entreprenør for skovrejsningen i oktober sidste år og mangler nu de ca. 122.000 på sin kassekredit. 

"Det koster mig i renter, men det er mere det, at jeg mangler kapitalen. Jeg kan ikke bede min bank om at hæve min kassekredit, fordi jeg ikke har fået de penge endnu", siger Knud Lykke Christensen.

flere medarbejdere på sagen

Udbetalingen af støttekronerne blev oprindeligt forsinket, fordi støtteordningen blev flyttet fra Miljøstyrelsen til Landbrugsstyrelsen, hvilket gav problemer, da systemerne skulle smeltes sammen.

"Vi har besluttet at øge antallet af medarbejdere til at arbejde på anmodninger på skovordningerne betragteligt, så vi kan få afviklet sagspuklen hurtigst muligt. Vi vil løbende orientere om, hvor langt vi er", siger Søren Krogsgaard Pedersen fra Landbrugsstyrelsen.

Konkret mangler styrelsen at sagsbehandle 344 sager, mens den er nået i mål med i alt 814.

Oprindeligt skulle pengene være udbetalt i slutningen af maj.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle