Efter møde: Topadvokater og formænd mødes om juraen i vandplanerne

Et møde mellem viceformand Thor Gunnar Kofoed og fire lokalformænd fører nu til fælles arbejdsgruppe. Gruppen og deres respektive advokater mødes i næste uge for at diskutere juridiske muligheder i forhold til vandplanerne.

Landbrugets organisationer er klar til at arbejde i fælleskab for at imødekomme de frustrationer, som landmændene har med vandplanerne. Det skriver fire lokalforeninger og Landbrug & Fødevarer i en fælles pressemeddelelse.

På et møde tirsdag mellem Landbrug & Fødevarers viceformand Thor Gunnar Kofoed og tre formænd for lokale landboforeninger, Hans Damgaard, KHL, Mogens Dall, LandboSyd og Christian Lund, Sønderjysk Lbf., blev der orienteret om, hvor langt L&F er med den firepunktsplan, der blev præsenteret for Landsformandskredsen i februar måned.

Det ene punkt handler om at forfølge det juridiske spor.

"Når lokalforeninger har samme ønske og vil speede processen op, er det fornuftigt at sætte sig sammen, så landmændene ikke betaler dobbelt for det samme arbejde, og man kan være sikker på, at alle spor bliver undersøgt,” siger Thor Gunnar Kofoed.

De tre lokale foreninger blev torsdag til et firkløver, som nu også tæller fynske Centrovice.

Fælles arbejdsgruppe

Efrter mødet mellem foreningern og viceformand Thor Gunnar Kofoed er der  nedsat en fælles arbejdsgruppe, som i næste uge mødes med de to juridiske eksperter, de fire lokalforeningers advokat advokat Philip S. Thorsen, og Landbrug & Fødevarers  advokat Håkun Djurhuus.

Med i arbejdsgruppen er også formand for Centrovice, Torben Povlsen, som har tilsluttet sig de fire foreningers styregruppe.

"Det juridiske spor vil bliver undersøgt fra alle sider og vinkler, så der er sikkerhed for grundlaget for at gå i juridisk krig med staten om urimelighederne", hedder det i pressemeddelelsen.

"Vi vil ikke splitte"

Mødet bliver en del af det arbejde, som de fire lokalformænd, firkløveret, har sat i gang.

De har skabt det økonomiske fundament, så en juridiske forundersøgelse omkring stævning af staten kan blive en realitet.

De fire formænd i styregruppen understreger, at det handler om at samle landbruget:

”Vi vil ikke splitte, men samle, og vi mener, at det juridiske våben kan tages i brug sideløbende med arbejdet i de landsdækkende organisationer. Det var også konklusionen på mødet tirsdag,” udtaler de.

De fire lokalformænd opfordrer andre lokale, regionale og landsdækkende landbrugsorganisationer samt landmænd til at støtte op om det juridiske skridt.

Landsformænd høres

Thor Gunnar Kofoed understreger, at Landbrug & Fødevarers øvrige formænd snarest inddrages i drøftelserne.

"Resultatet af arbejdsgruppens møde skal naturligvis præsenteres og drøftes med landsformandskredsen på næste møde 29. juni, hvor det juridiske og politiske arbejde med vandplanerne i forvejen er på dagsordenen", siger Thor Gunnar Kofoed.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle