Efter nej til månegrise: Slagteri ærgrer sig - naboer jubler

Slagteriet Tican går glip af 40.000 grise og nye arbejdspladser efter lukket projekt månegris. Men naboerne er glade.

Slagteriet Tican i Thisted går glip af 40.000 grise og 12 til 15 nye arbejdspladser på grund af det nu lukkede månegris-projekt ved Egebaksande.

Det vurderer administrerende direktør for Tican Ove Thejls.

»Det er da brandærgerligt, at et godt projekt skal afsluttes, uden det bliver til noget,« siger han til Thisted Dagblad oven på beslutningen fra den nye ejer af Egebaksande om ikke at realisere byggeriet af månegrisprojektet.

Bonus består

Ove Thejls forventer dog, at det på lidt længere sigt vil lykkes at finde erstatning for de 40.000 grise, som skulle leveres fra Månegrisprojektet, og indtil videre opretholder slagteriet den bonuspris, som alle nye leverandører får, og den kommer sandsynligvis også til at fungere i 2018, skriver Thisted Dagblad.

Naboer jubler

Det er dog ikke alle, der begræder de skibbrudne måne-griseplaner.

Nyheden vækker stor glæde hos naboerne til Egebaksande ved Jannerup, som i hele processen har protesteret mod planerne.

»Det er en stor dag, og det er også en rigtig god dag for Thy,« siger Mikael Fenger, der bor i området, til TV Midtvest.

»Det havde været en rigtig dårlig idé at bygge det her, og det havde ødelagt rigtig meget for rigtig mange mennesker og også for naturen i Thy, siger han.

Månegris-projektet blev lanceret i 2012 af daværende fødevareminister Mette Gjerskov som en fremtidsvision om, at miljøhensyn, dyrevelfærd og øget svineproduktion kan gå hånd.

Emneord

Månegris

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle