Efter Ruslands-krise: Gartneri på Sydsjælland konkurs

Skifteretten har 29. januar afsagt konkursdekret over Gartneriet Torup.

Skifteretten har den 29. januar begæret Gartneriet Torup, der lå ved Torup på Sydsjælland, konkurs.

Gartneriet dyrkede jordbær, hindbær og agurker, og i 2011 var afgrødefordelingen 0,8 hektar jordbær, 0,2 hektar hindbær, 1,7 hektar agurker samt 0,7 hektar snack- og skoleagurker. 

Selskabet har haft problemer i flere år, viser regnskaberne. Godt nok har årsresultaterne vist overskud, men revisorerne har ikke kunnet godkende regnskaberne de seneste år. Det skyldes manglende adgang til oplysninger som driftsmidler, deposita, varelager, tilgodehavender og lignende. 

For årsregnskabet 2010 fremgik det af revisorens gennemgang, at der var "væsentlig usikkerhed om selskabets evne til at fortsætte driften." 

Der bliver i årsregnskaberne også skrevet, at revisionen ikke har været tilstrækkelig pga. "tidsmæssige begrænsninger pålagt af selskabets ledelse."

Kurator fortæller, at grunden til konkursen skal findes i tab på en forpagtet æbleplantage. Selskabet skriver selv, at man ikke kunne drive æbleproduktionen pga. "russiske sanktioner".

Selskabet bag gartneriet købte også en ejendom med hønseproduktion, men da æbleproduktionen gik i stå, kunne man ikke finansiere købet af ejendommen.

I følge seneste oplysninger var der 10 ansatte, inklusiv direktøren. Nogle medarbejdere er blevet fristillet, mens andre forsætter arbejdet på gartneriet, hvor blandt andet et kraftvarmeværk skal drives, og andre fortsætter arbejdet med hønseproduktionen.

Emneord

konkurs , gartnerier

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle