Efter skandale: Kinesere er skeptiske overfor dansk mælkepulver

Eksportvirksomheden Royal Blvd., der er specialiseret i det kinesiske marked, møder større skepsis hos sine kinesiske kunder efter sagen fra Mille Food. "I Kina hører de bare Danmark," lyder det.

Hos det danske handelsselskab Royal Blvd., der specifikt arbejder med det kinesiske marked, oplever man, at sagen om problemerne i Mille Food begynder at brede sig i Kina.

Det skriver Fødevarewatch.

Handelsselskabet kan se, hvordan historien om Mille Food begynder at sprede sig på de kinesiske medier og forskellige online kanaler som Wechat lige nu. 

"Vores kunder stiller mange kritiske spørgsmål til vores mælkepulver, og generelt begynder kineserne at sætte flere spørgsmålstegn ved sagen," siger Lars Burkal, partner i Royal Blvd.Selskabet har kontor i Kina og sælger gennem eksportselskabet Royal Farms bl.a. mælkepulver og kosttilskud til det kinesiske marked.

Fødevarestyrelsen har politianmeldt Mille Food for den manglende sporbarhed af valleproteinet, lactoferrin, og samtidig beslaglagt i alt 400 paller med mælkepulver. 

Fødevarestyrelsen har igangsat en ekstraordinær kontrol af de 46 virksomheder, der er godkendt til eksport til Kina.

Indtil videre er der ikke noget, som tyder på, at andre virksomheder end Mille Food har problemer, hvilket Fødevarestyrelsen også har kommunikeret til de kinesiske myndigheder.

Hos Royal Blvd mener man, ifølge Fødevarewatch,  at det er en farlig sag, fordi det er modermælkserstatning, og det dermed handler om vores børn.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle