Efter skidt høring: Kommissær-kandidat skal en tur mere i ringen

Dagens høring af den nominerede landbrugskommissær, polakken Janusz Wojciechowski, gik så skidt, at flere af de politiske grupper i parlamentet forlanger en ny høring.

Asger Christensen - landmand og parlamentariker for Venstre - står tilsyneladende ikke alene med sin utilfredshed over tirsdagens høring af den måske kommende landbrugskommissær Janusz Wojciechowski.

Ifølge mediet Politico er flere af de politiske grupper så utilfredse med polakkens svar under høringen, at de forlanger en høring mere.

"Høringen var for svag. Han er nødt til at komme tilbage. Dette er ikke tilstrækkeligt", siger Herbert Dorfmann, koordinator for gruppen European People's Party ifølge mediet.

svarede for uklart

Flere af de europæiske parlamentarikere kritiserer Janusz Wojciechowski for at svare for vagt og uklart på spørgsmålene. 

Det gør blandt andre tyske Norbert Lins, der på det sociale medie Twitter skriver, at han "ikke vil diskutere, men se handling for vores landmænd". 

Samtidig bliver det også nævnt, at polakken havde svært ved at formulere sig på engelsk - blandt andet ved spørgsmål fra Asger Christensen.

"Det var, som om han ikke havde flere ord tilbage", siger Asger Christensen til landbrugsavisen.dk.

Nu er der lagt op til, at den polske nominerede får en række uddybende skriftlige spørgsmål, hvorefter parlamentet tager stilling til, om han skal igennem en ny høring.

Også danske Pernille Weiss (K) bakker op om en ny høring af Janusz Wojciechowski:

Emneord

politik

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle