Efter status på kvælstof: S truer med flere efterafgrøder

S-ordfører vil se på, om der er behov for at opjustere kravet om efterafgrøder igen de kommende år.

En ny midtvejsopgørelse viser, at Miljø- og Fødevareministeriet ikke tror på, at landbruget når i mål med sin kvælstofreduktion i 2021.

Derfor kan der være behov for nye opjusteringer af kravet om efterafgrøder, ligesom det er sket i år, lyder det fra landbrugsordfører Anders Kronborg (S) til landbrugsavisen.dk.

"Vi har allerede opjusteret kravet om efterafgrøder i år - og vi kommer selvfølgelig til at kigge på, om der er et yderligere behov næste år og i de kommende år", siger ordføreren i en skriftlig kommentar.

Når du siger yderligere behov, mener du så efterafgrøder specifikt?

"Vi kommer til at følge udledning af kvælstof tæt. Hvilke virkemidler vi skal bruge, kommer vi til at tale om", lyder det kortfattede svar.

Tidligere fredag har Anders Panum Jensen fra Landbrug & Fødevarer kaldt det en absurd konsekvens, hvis der skulle blive indført nye efterafgrødekrav på baggrund af rapporten.

brug for at gøre noget

I forbindelse med offentliggørelsen af rapporten lyder det fra miljøminister og partifælle Lea Wermelin, at hun glæder sig over, at regeringen skruede op for indsatsten og kravet til efterafgrøderne.

Anders Kronborg tilføjer, at rapportens konklusioner tyder på, at der er brug en yderligere indsats:

"Sådan en beslutning (om nye krav, red.) beror på en diskussion med Folketingets partier - men noget tyder da på, at der også i de kommende år er et øget behov for at gøre noget, så vi kan få nedbragt kvælstofudledningen", siger ordføreren.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle