Efter stilstand: Danish Crown sænker oksekødsnotering igen

Efter flere ugers stilstand må Danish Crown nu sænke oksekødsnoteringen igen.

Danish Crown har i to uger formået at holde prisen på oksekødsnoteringen, der har stået stand mod det faldende salg i Europa.

Markedet for okse- og kalvekød har det dog fortsat svært, og nu bliver noteringen sænket igen, melder Danish Crown i deres markedsberetning.

Denne gang sænkes alle kategorier med 30 øre for uge 18.

Det er stadig de lukkede restauranter og forsamlingsforbud, som forhindret familiefester, der rammer salget på de dyre udskæringer, forklarer Finn Klostermann, der er CEO i Danish Crown Beef.

"Vores afsætning til foodservice som restauranter, hoteller og kantiner er sat mere eller mindre i stå, fordi folk ikke kommer ud T spise. Det betyder, at de ædle udskæringer, som normalt finder sin afsætning der, ikke bliver solgt i samme omfang, og markedet for de udskæringer har ikke den samme volumen i detailleddet. Det betyder, at værdien uge for uge bliver hulet ud, indtil der igen åbnes op", siger Finn Klostermann.

Ingen bedring før samfundet åbner op

Det gælder både på det danske marked såvel som i det sydeuropæiske, der også aftager mange af de dyre udskæringer. Derfor er slagtekapaciteten også reduceret markant over hele EU for at tilpasse sig efterspørgslen.

Samtidig oversvømmes markedet i EU med kød fra Sydamerika til meget lave priser.

"Det er en ærgerlig situation, fordi vi på produktionssiden i Danish Crown Beef har håndteret Corona-virussen rigtigt godt. Men vi kan ikke åbne samfundet op selv, og indtil der igen kommer gang i hjulene i foodservice-sektoren, så vil mange af vores ædle udskæringer miste værdi", siger Finn Klostermann.

Emneord

coronavirus

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle