Efter taks-forgiftning af seks kvier: Nu kommer der kvæg i parken igen

I starten af marts døde seks kvier af forgiftning efter at have spist haveaffald, der var smidt ind i deres indhegning i en offentlig park på Fyn. Efter stort savn, kommer der nu kvier tilbage på græsset.

Haveaffald smidt i en offentlig indhegning tog i starten af marts livet af seks kvier fra Sybergkvæg på Fyn.

Haveaffaldet, der indeholdt den giftige plante taks, var blevet givet til dyrene i god tro, men endte desværre med at Multipark Munkebo var uden kvier i over en måned. 

Men efter haveejeren ringede og meldte sig selv, har Syberkvæg besluttet at sende nogle af deres slagtekvæg af racen Skotsk Højlandskvæg tilbage til Munkebo Multipark. Bag Syberkvæg er Lene Gommesen, der sammen med sin mand, Peter, opdrætter slagtekvæg på barndomsgården Vestergård nord for Kerteminde. Parret har en bestand på 90 dyr.

"Vi kunne mærke, at folk har savnet dyrene, de er meget glade for dem. Og vi er meget benovede over al den positive opmærksomhed. Det er selvfølglig noget af det, der har gjort, at vi siger, at selvfølgelig skal dyrene der op igen", siger Lene Gommesen, der sammen med sin mand ejer Sybergkvæg.

Tilbage på græs 

Affaldet, der blandt andet indeholdt den giftige plante taks, var blevet smidt ind på den offentlige indhegning i parken, hvor Sybergkvæg nær Kerteminde havde 11 kvier gående på græs.

Det er de fem kvier, der overlevede, som langfredag skal tilbage i folden sammen med cirka fem andre kvier lånt fra en anden besætning.

Sybergkvæg har givet tilsagn om at drive naturpleje i Munkebo Multipark, og det har selvfølgelig været et vindende argument for, hvorfor der skulle dyr tilbage på græsset. Men det var vigtigt for Lene Gommesen, at de ikke skulle frygte, at ulykken kunne gentage sig:

"Vi havde allerede en uge efter det skete et møde med bestyrelsen af multiparken, og vi blev enige om, at der skulle laves nogle skilte, der blev sat op for at advare folk", siger hun.

"Nu har vi også snakket med dem, der havde gjort det, og de er frygtelig kede af det. Og i og med at vi ved, at de ikke gør det igen, og vi har fået skilte op, føler vi os ret sikre på, at det ikke sker igen. Det er jo klart, at ingen vil skade dyrene med vilje", siger Lene Gommesen,.

Fredag bliver dyrene lukke tilbage i folden i parken, og der bliver holdt et lille event, hvor der bliver solgt grillpølser.

Parret har endnu ikke fået noget på plads med forsikringen, men håber at få en afklaring efter påske.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle