Efter ti ugers stilstand: Udsigt til prisstigning på tyske smågrise

Tyske smågrise vil efter lang periode uden fremgang igen stige i næste uge.

De seneste mange uger har den tyske Nord-West-notering stået stille på 57 euro, men i næste uge er der udsigt til en stigning på to euro til 59 euro svarende til 477 kr. inkl. vægtregulering.

Det beretter Danske Svineproducenter.

“De europæiske smågrisenoteringer begynder at stige igen. Allerede i de seneste uger har vi set mindre prispositive tendenser på både det danske og det hollandske marked. Nu begynder prisopsvinget åbenbart også i Tyskland. Den tyske Nord-West notering, som blev offentliggjort i dag og gælder for den forrige uge, er stadigvæk uændret. Den tyske VEZG-smågrisenotering, som blev offentliggjort i fredags og gælder for den nuværende uge, er imidlertid allerede steget med 2 euro”, anfører Danske Svineproducenters markedsanaytiker, Markus Fiebelkorn.

Med de positive takter forventes det nu, at smågrisene ikke falder mere i år.

“Derfor er det meget sandsynligt, at den sæsonmæssige nedtur på smågrisemarkedet ikke fortsætter i år. Tyske omsættere tror, at smågrise næppe bliver billigere i år. Tværtimod. Med den nuværende markedssituation i baghovedet er det realistisk, at det sæsonmæssige opsving i år allerede starter nu, og at smågrisepriserne efterhånden stiger i de kommende uger”, siger han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle