Efter ulveangreb: Fåreavler kræver hegn ved naturplejeareal

Ung landmand kræver, at kommunen sætter et hegn op langs et vandløb som ulvesikring, ellers vil han ikke lade sine kvier græsse som naturpleje i området.

Da Jacob Christensen besøgte han og hans fars kreaturer på en mark ved Råsted i juli, fandt de en aften en af kvierne død og halvvejs spist.

Det er bekræftet, at det var en ulv, som dræbte kvien, og det skal landmændene, der også har fået dræbt flere får, ikke risikere igen. Det skriver Dagbladet Holstebro.

Derfor kræver Jacob Christensen nu, at kommunen sætter hegn op langs åen, der løber ved de marker, hvor kommunen har betalt for naturpleje. Ulven er nemlig formentlig kommet ind fra siden mod åen, hvor der ikke er hegn om markerne.

"Mine dyr bliver ikke lukket ud på folde næste år, hvor der ikke hegn ned mod åen", siger Jacob Christensen, der i stedet vil bruge græsset til ensilage, hvis der ikke kommer hegn.

Kommunen har henvist til, at et ulvehegn vil være for dyrt, men vil se på, om der skal sættes almindeligt hegn op. Så kan Jacob Christensen selv søge om tilskud til at ulvesikre dét hegn, da han også periodisk har får gående der.

Området er tæt på Stråsø Plantage, hvor et ulvepar lige nu formentligt har seks hvalpe, og hvor et andet ulvepar havde otte få år tilbage.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle