Efter ulykke: "Indeni er jeg den samme Ejnar"

Ejnar Thomsen er handicappet efter at være forgiftet af gyllegas i stalden. Han kan ikke tale, men kommunikerer skriftligt via sin iPad og snapchat.

Hvordan oplevede du ulykken?

"Jeg kan ingenting huske, før jeg vågnede af koma otte uger efter ulykken".

Hvordan var det?

"Det var ikke rart at vågne op og finde ud af, at man er lam, fanget i sin egen krop".

Hvorfor skete ulykken. Var du uforsigtig?

"Måske, i bagklogskabens klare lys må jeg vel have været det. Men jeg har været landmand i 30 år, og jeg synes jo, jeg ved, hvad der er at vide".

Har du noget råd til kolleger?

"Ja, at de skal sikre sig med gyllealarmer eller åndedrætsværn med luftforsyning. Det har vi i dag. Min søn udfører det arbejde, jeg gjorde før. Det ville være frygteligt, hvis det samme overgik ham. Jeg er glad for, at det kun var mig, der fik mén efter ulykken".

Hvad håber du af fremtiden?

"Jeg håber, jeg kan blive mere mobil og at vi kan få solgt gården godt, så Inger kan få ro til andet end at arbejde, så vi kan være sammen og gøre noget sammen".

Hvad kan gøre dig glad i dag?

"At mine nærmeste har det godt. Jeg er glad for mit gode netværk, som har hjulpet os gennem en svær tid. Det er dejligt, at der stadig er nogen, der gider høre ens mening. Jeg vil sige dem stor tak - de ved selv, hvem de er. Og snap’s (snapchat, red.) er godt!"

Er du bitter over din skæbne?

"Jeg ser fremad og ikke tilbage. Det er en mental øvelse, som har taget tid. Men det har jeg lovet Inger. Og jeg vil gerne have, at du skriver, at indeni er jeg den samme Ejnar som før ulykken". 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle