Efterspørgslen eksploderer: Mange virksomheder vil med på genbrugsplast-bølgen

Flere af de store fødevarevirksomheder har meldt ud, at en del af deres mål om at blive klimaneutrale ligger i en grøn emballageomstilling. Det har fået efterspørgslen og prisen til at stige på genbrugsplast.

På fabrikken Færch i Holstebro, der er en af de førende producenter af emballage til fødevarer, oplever man stigende efterspørgsel.

Fabrikken har ligefrem været nødt til at købe op i udlandet for at dække behovet for genanvendelig materiale. Det skriver børsen.dk.

Det er klimadagsordenen og en grøn emballageomstilling, der driver efterspørgslen og derved også priserne på genbrugsplast i vejret.

"Alene vores Holstebro-fabrik, og vi har 12 fabrikker i alt, bruger cirka 25 procent mere genanvendt plast, end hvad der bliver samlet ind totalt i Danmark fra pantsystemet," siger topchef Jesper Emil Jensen til børsen.dk.

Det er blandt andet virksomheder som Carlsberg og Arla, som i stigende grad efterspørger genanvendt plast godkendt til fødevarer, også kaldet PET-plast.

Arla har blandt andet tidligere meldt ud, at virksomheden inden årets udgang vil skifte til biobaseret plast i 600 millioner mælkekartoner og gjort 560 millioner yoghurtbægere genanvendelige.

Vestjyske Færch købte sidste år 4Pet Group i Holland.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle