Efterspørgslen stiger: Hollandsk mælkepris sættes op i februar

Stigninger hos konkurrenterne - og stigninger i efterspørgslen - fører til højere mælkepris hos FrieslandCampina i februar.

En stigende efterspørgsel på mælkeprodukter, samt stigende mælkepriser hos de konkurrerende selskaber, får nu FrieslandCampina til at øge sin mælkepris med 5,6 øre/kg i februar måned.

Det melder selskabet i sin månedlige mælkepris-opdatering.

"Stigningen skyldes dels den forventede stigning i mælkepriserne hos vores referenceselskaber, dels den stigende efterspørgsel", skriver det hollandske andelsselskab.

Dermed rammer mælkeprisen 36,50 euro per 100 kg mælk - svarende til en omregnet dansk mælkepris på 2,72 kr/kg. Denne pris forudsætter årligt 800.000 kilo leverance, med 3,57 procent protein, 4,42 procent fedt og lactose på 4,53 og er før moms, melder selskabet.

Arlas mælkepris stabil - men lavere

Hvor Arlas mælkepris har ligget usædvanligt roligt - ja ligefrem fast i mere end et år nu, så har FrieslandCampinas mælkepris taget en del udsving op og ned.

Det er dog sikkert at sige, at den hollandske ærkerival tager førertrøjen stadigvæk.

Den højeste løbende mælkepris fra Arla lyder på 241,35 øre/kg for februar måned, hvis de vel at mærke har højeste kvalitet. Det er mælkeprisen inklusive Arlagården plus, men uden GMO-tillæg, som kun de færreste mælkeproducenter herhjemme kan modtage.

FrieslandCampina tog i januar et dyk i mælkeprisen på samme niveau, som noteringen nu stiger. Dette skyldtes en omlægning af den hidtidige mælkepris, idet den var "for god", i forhold til det øvrige marked.

Fremover vil FrieslandCampina bruge en del af provenuet fra den justerede mælkepris; nemlig cirka 180 mio. kr. årligt, til at betale de bedste mælkeproducenter på klimafronten, en højere mælkepris. Dette beløb svarer til 1,7 øre/kg, hvis det blev fordelt ud over samtlige kilo andelshavermælk.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle