Eksport af grisekød til Kina fortsætter nedgang

Kineserne har mere end halveret deres import af grisekød fra Danmark i første halvår. Biprodukter klarer sig til gengæld godt

Kina importerede langt mindre dansk grisekød i årets første seks måneder i forhold til sidste år.

166.585 ton grisekød blev sendt til Kina i første halvår mod 259.325 ton i samme periode i 2021. Det er en nedgang på 60,6 procent.

Det fremgår af Markedsnyt for grisekød, der udgives af Landbrug & Fødevarer.

Dermed fortsætter nedgangen i den danske griseeksport til Kina. I første kvartal blev eksporten halveret fra 169.000 ton i 1. kvartal 2021 til 85.000 ton i de første tre måneder i år.

Trods nedgangen er Danmark den tredjestørste eksportør af grisekød til Kina efter Spanien og Brasilien.

Flere grise i Kina

Det er dog ikke en synderlig overraskende udvikling. Udbruddet af afrikansk svinepest i Kina i 2018 halverede landets grisebestand.

Det øgede selvklart behovet for udenlandsk grisekød i verdens mest folkerige land. Men siden udbruddet er bestanden af grise i Kina steget, og dermed er behovet for udenlandsk grisekød også faldet. 

Danmark er derfor ikke et isoleret tilfælde. Alle lande har således ifølge Markedsnyt for grisekød oplevet en nedgang i eksporten til Kina.

Biprodukter i fremgang

Kineserne har dog smag for danske biprodukter fra gris.

Ifølge Markedsnyt for grisekød steg den kinesiske import fra Danmark af biprodukter fra gris med 7,6 procent til 83.457 ton i første halvår 2022 i forhold til samme periode sidste år.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle