Eksporttal for svinekød opgjort: Spanien stråler, mens Tyskland tager terræn

EU har i 2020 løftet sin eksport af svinekød med 13 procent. Danmark er et af de lande, der er med i eksportvæksten.

Spanien løber med overskrifterne, når eksportåret 2020 gøres op for svinekødskategorien.

Mens Tyskland i 2019 var en knivspids foran Spanien målt på antal eksporterede tons svinekød ud af EU, så er afstanden mellem de to konkurrenter vokset i spansk favør.

Tyskerne blev i 2020 ramt af afrikansk svinepest i september, og det kan aflæses tydeligt i eksportstatistikken, som Markedsnyt for grisekød bringer.

Tysklands svinekødseksport er dykket 14 procent til 1,012 mio. tons. Spanien er derimod gået frem med hele 53 procent til 1,797 mio. tons. Dermed er der ikke længere tvivl om, hvem der er den betydeligste eksportør af svinekød ud af EU.

Danmark har også nydt godt af den stigende eksport, der fra 2019 til 2020 er steget 13 procent til samlet 5,973 tons. Den danske eksport er vækstet 15 procent til 0,94 mio tons svinekød.

Danmarks eksportmængde indplacerer landet på en solid tredjeplads i EU og er med Tysklands eksportkvaler in mente endda ganske tæt på den tyske eksport ud af EU målt i tons. 

På fjerdepladsen indfinder Holland sig. Landet er gået syv procent frem i eksport ud af EU og eksporterede i 2020 0,795 mio. tons svinekød.

Statistikken afslører også, at det er Kina, der stort set alene trækker eksportvæksten. Kineserne øgede i 2020 sin svinekødseksport fra EU med 44 procent til 3,198 mio. tons. Stigningen svarer nogenlunde til den mængde af svinekød, som Tyskland eksporterer ud af EU.

Mens Kina-eksporten er gået over alle forventninger, kniber det mere for EU-landene at sælge svinekød til UK, Japan, Sydkorea og Filippinerne, hvor eksporten er gået tilbage med tocifret procenter.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle