Elever skal skabe vækst på landet

I dag og i morgen er 164 elever på Gram slot i gang med at udtænke nye måder for at få folk til landet.

På Gram Slot er 164 elever fra henholdsvis landbrugsskoler og Via University College netop nu i gang med at udtænke nye ideer på at få folk til at flytte ud på landet. 

Den såkaldte innovationscamp hedder ”Det gode liv på landet” og bliver styret af konsulent Erik Poulstrup, der har konsulentfirmaet Ascending, og er ekstern underviser på agrarøkonomuddannelsen.

"Lige nu har eleverne to tætpakkede døgn til at finde nogle innovative løsninger, der kan skabe mere liv på landet. Det er en del af uddannelsen, vi har bare givet dem et aktuelt og godt emne i smukke omgivelser," fortæller Erik Poulstrup, der lige havde et hul på to minutter i programmet.

Eleverne bliver sammensat på kryds og tværs, og i morgen kl.17 vil der være 18 givtige innovationsløsninger, der potentielt kan blive ført ud i livet. Eleverne opnår træning i innovation, men de vil også ende med at skabe løsninger, der kan bruges fremadrettet.

"Det er jo vildt spændende, at dem der kommer med ideerne også er dem, der skal fanges af ideerne om et par år. Det er ikke ildsjæle fra den lokale kommune eller forskere fra hovedstaden, det er de unge, der udtænker ideerne. Det er aldrig set før," siger Erik Poulstrup

Dansk gods drog på medaljehøst ved oste-VM 20. november · 14:15

To sponsorere

Innovationscampen startede sidste år med kun 60 agrarøkonomer fra landbrugsskolerne, men nu er der tilmeldt elever fra hele Danmark. Fra Roskilde til Nibe. Innovationscampen er vokset så stor, at der er kommet to sponsorere på.

"Det gik skide godt sidste år, så det er vokset i år. Vi har to sponsorere. Alm. Brand og Nykredit. De nødt meget, at campen handlede om at flytte på landet, det er jo meget aktuelt," siger Erik Poulstrup.

Eleverne bliver stillet overfor procesmetoden ”Den Kreative Platform”, så de kan tænke kreativt og finde de bedste innovative løsninger. Noget som mange mennesker kan have gavn af, mener Erik Poulstrup.

"Mange mennesker kan have glæde af de 18 ideer, som vil blive fremlagt for mig i morgen. Hvis ideerne er gode, så vil jeg bestemt ikke udelukke, at de kan blive solgt videre," fortæller han.

Innovationscampen løber i dag og i morgen, hvor eleverne skal finde de bedste innovative løsninger for at få folk til at flytte til landet.
 

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu