Ellemann-Jensen efter tørkemøde: Landmænd er imponerende kreative

Pæne ord men ingen nye løfter fra Ellemann efter møde med landmænd.

”Det positive, jeg tager med mig er den kreativitet landmændene har, når de skal inspirere ministeren til at hjælpe«.

Sådan lød kommentaren fra miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) efter han havde talt med landmænd fra hele landet ved et fremrykket landsformandsmøde hos Landbrug & Fødevarer på Axelborg torsdag.

”De har haft fokus på hjælp til selvhjælp, og det er imponerende, når man står i den værste situation i 100 år”, sagde ministeren.

Under mødet, hvor de forskellige sektorer kom med gode råd om, hvordan deres sektor kan hjælpes noterede ministerens folk flittigt.

”Der er talt om mange ting. Datoer, alternativer til efterafgrøder, jordskatter, tinglysningsafgifter og jordfordeling. Intet er gået blokken forbi”, sagde ministeren, der ikke ville fremhæve et enkelt punkt, men hellere gå hjem og analysere på mulighederne.

Den tørkehjælp, der tidligere er kommet fra ministeriet, senest torsdag morgen, koster typisk ikke samfundet penge. På spørgsmålet om det er fordi ministeren ikke må bruge penge for finansministeren og skatteministeren svarede Jakob Ellemann-Jensen:

”Vi har reageret på de ønsker, der er kommet. Der er også kommet ønsker vi ikke har ageret på endnu, for eksempel udskydelse af jordskatter. Det regner skatteministeriet på i øjeblikket. Vi tager det i den rækkefølge”.

I dag torsdag kom ministeren med en udsættelse af datoen for at så efterafgrøder. I år skyldes det tørke, de foregående år er den udsat på grund af for vådt vejr Ministeren blev derfor spurgt om det ikke var en ide at finde en anden måde at regulere end med datoer, der alligevel ændres hvert år.

”Jo, det er endog en særdeles god ide, og derfor har jeg sat et arbejde i gang for at undersøge muligheden.«, lød svaret.

Ministeren ville ikke love at støtte landbruget direkte med penge som det vil ske i Sverige og Polen og og måske flere andre lande. Men han ville heller ikke love at lade være.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle